Nagels bijten

Als je van nagellak houd is nagelbijten een vervelende hobby. Want als je niet oppast heb je binnen mum van tijd geen nagelbed meer over om op te lakken.

Ikzelf heb gelukkig nooit de gewoonte gehad om mijn nagels af te bijten. AFKLOPPEN Ik ben meer van de velletjes bijten maar hier zal ik later nog een heel artikel over maken.
Mijn man beet heftig aan zijn nagels, tot bloedens toe. Het gaat nu gelukkig goed, hij heeft zelfs een randje wit aan de lengte van zijn nagels. Maar helaas zijn er ook diepte punten geweest waarbij hij van het bovenste nagellaagje nog een enkele millimeters had en vanaf daar ging het trapsgewijs laagje voor laagje naar beneden en zag je veel vlees waar eigenlijk nagels horen te zitten.

Nagelbijten ziet er voor andere niet alleen viezig uit, maar is ook voor de nagelbijter zelf een grote last. Je kunt er pijn van hebben, langdurige schade aan de nagel en nagelriemen oplopen en mensen zullen je handen bekijken en denken “Zo, wat een zenuwpees is dat!”. Ook zullen je tanden sneller slijten en kunnen bacteriën van onder je nagels via je mond in het lichaam komen, bah!

De reden waarom je aan je nagels gaat bijten kan per persoon verschillen. Veel voorkomende redenen zijn; verveling, uiting van stress of verveling, gewoonte sinds kinds af aan of “even dat stukje er af halen” met als resultaat dat je uren aan het knagen bent.

Bij de meeste mensen gaat het in de loop der jaren van zelf over maar helaas is dat niet bij iedereen zo.  Ik heb helaas niet het ultieme antwoord met hoe je er van af komt wel heb ik enkele tips.

  1. Gebruik dagelijks een nagellak op je nagels met een vies smaakte, de bite ex lakken. Deze zijn verkrijgbaar in elke drogist van zowel huismerken als merken als Trind en herome.
  2. Voel je een haakje bij je nagel vijl deze er zo snel mogelijk af. Zo word je minder getriggerd om te beginnen met bijten. Draag dus altijd een vijltje bij je!
  3. Verzorgd je handen en nagels het liefst 2 maal daags met een hand crème en nagelriem olie. Hoe beter je handen en nagels verzorgd zijn, deste sneller en mooier zullen je nagels terug groeien.
  4. Ben je een vrouw, laat dan kunst nagels zetten. Zo kun je niet aan je natuurlijke nagels komen en zullen deze de kans krijgen te groeien.
  5. Bijt je alleen als je gestrest of zenuwachtig bent? Zoek dan een andere afleiding. Eet een kauwgompje, speel met je sleutels of ga een gezellig kletspraatje aan.

Als je vanaf vandaag wilt stoppen met bijten raad ik je aan om NU een foto van je nagels te maken en voor jezelf op papier te zetten waarom je wilt stoppen. Heb je bijvoorbeeld binnen kort een sollicitatie gesprek? Dan wil je natuurlijk verzorgde handen. Of wil jij de nail art creaties van deze blog op je eigen nagels uit gaan testen? Wees eerlijk en schrijf alles op als motivatie. Kijk regelmatig naar deze foto en zeg tegen jezelf “Dit wil ik niet meer”.

Het stoppen van nagel bijten is erg moeilijk, maar mogelijk. Je moet het wel écht willen.

Mijn man is nog “herstellende”. Als in, hij bijt nog wel maar niet zo erg als voorheen. Als hij bijt attendeer ik hem er op en stopt hij. Want het gaat zo automatisch dat hij zelf niet doorheeft dat hij aan het bijten is. Hij wilde zelf HEEL erg graag stoppen en dankzij deze wil is de helft al verholpen. Daarnaast vijlt hij regelmatig zijn nagels, pamper ik zijn nagels eens in de zoveel tijd en smeert hij regelmatig met hand crème en duwt hij zijn nagelriemen terug met nagelriem olie.

Succes met het stoppen van nagelbijten, je kunt het!!

Bron foto 1 Bron foto 2

Advertenties

One thought on “Nagels bijten

  1. goede raad is duur, werd mij altijd gezegd, maar hier krijg je het helemaal voor niets.
    e het is goede raad…….dat is zeker

Reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s