Alles over de dotting tool

De dotting tool is iets wat je veel voorbij ziet komen op deze blog. Een dotting tool is een handig gereedschap om de leukste nail arts te maken.
Vandaag vertel ik graag wat meer over de dotting tool en wat je er mee kunt doen.


Dotting tools heb je er in alle kleuren en maten. Een stipjes pen zoals je hem in het Nederlands zou kunnen noemen heeft een handvat en een metalen punt. Aan het uiteinde van de dotting tool zit een bolletje, de grootte van dit bolletje bepaald hoe groot je stipje word. Om deze reden zijn ze er in verschillende maten te verkrijgen.

De meeste dotting tools die je online koopt bij bijvoorbeeld Ebay hebben twee kanten, een grote en een kleine. Erg handig, zo heb je meer keuze.

Druppel wat nagellak op een papiertje of stukje plastic en dip hier je puntje in. Nu kun je als het ware stempelen met het uiteinde van je dotting tool. Druk je hard dan zul je een zo grootst mogelijke stip krijgen, je kunt er ook voor kiezen heel zachtjes te deppen, zo krijg je een kleinere stip. Dus ook met één en de zelfde dotting tool kun je verschillende resultaten bereiken. Dit kan een voordeel zijn, maar ook een nadeel. Het is veel oefenen om consequent dezelfde maat stip te krijgen.

Tussen de stipjes door ga je weer terug naar je klodder nagellak om je dotting tool weer van genoeg nagellak te voorzien.


Je kunt dotting tools tegenwoordig gewoon in de drogist kopen, zo heeft Bourjois er één, Hema en Essence. Via Ebay kun je heel goedkoop setjes van dotting tools kopen.

Hier zie je enkele dingen die je met een dotting tool kunt maken.


Nail Art Purple Eye


Nail Art Leopard

Nail Art Sheep


Nail Art Dots Away

Nail Art Galaxy

Nail Art Roses

Als jullie het leuk vinden komt er binnenkort ook een artikel hoe je zelf dotting tools kunt maken.

Advertenties

4 thoughts on “Alles over de dotting tool

  1. ooohw wat een leuk artikel, ik ga nu zeker ff kijken voor een dotingtool of ik w8 natuurlijk op het artikel om ze zelf te maken!! 🙂

Reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s