DIY Nagellakflesje legen

Ik heb regelmatig lege, of bijna lege, nagellak flesjes die ik naar het chemisch afval breng. Maar ik bedacht mij, waarom gooi ik ze weg? Je kunt ze ook gewoon hergebruiken!

Maar hoe maak je een nagellak flesje leeg en klaar voor hergebruik?

Na wat navraag op  Twitter en Facebook ging ik aan de slag met de volgende spullen.

Wat heb je nodig?

  • leeg nagellak flesje
  • een kleine trechter
  • (goedkope) nagellakremover
  • wattenschijfje
  • nailart kwastje


Nagellak verwijder je normaal van je nagels met nagellak remover, dus waarom gebruik je het niet om de restjes uit je flesje te halen?

Ik zet een kleine trechter in de hals van het nagellak flesje en vul het flesje voor een kwart met nagellak remover. Ik koos hier voor een remover van de Action. Deze vind ik iets te uitdrogend voor mijn nagels, maar werkt uitstekend voor zulke klusjes.

Sluit het flesje nagellak en schud goed. Je zult zien dat de nagellak verdunt. Leeg het nagellak flesje, niet door de gootsteen! Herhaal deze stap totdat alle lak uit het flesje is.

Zie je de twee balletjes? Sommige merken nagellak hebben van deze kraaltjes in hun flesjes gedaan om de nagellak goed te laten mengen als je schud met je flesje.

Wat je nu hebt is een schoon nagellak flesje. Maar de dop, hals en buitenkant van het flesje is nog niet helemaal schoon.

Met wat nagellak remover op een pluisvrij watje of eventueel normaal watje ga je de half en buitenkant van het flesje schoonmaken.
Met het nail art penseel maak ik de binnenkant van de dop schoon.


Nu heb je een leeg nagellak flesje. Voor de zekerheid heb ik de onderdelen van het flesje nog even in kokend water gelegd zodat alle nagellakremover resten verdwijnen.

Wat kun je nu doen met het lege flesje?

Je kunt met dit lege flesje zelf nagellak maken. Dit doe je door verschillende kleuren nagellak te mixen, pigmenten toe te voegen en leuke glitters er aan toe te voegen.
Ook kun je het flesje vullen met topcoat, van sommige merken zoals INM en Seche Vite zijn navulverpakkingen verkrijgbaar.
Je kunt het flesje ook gebruiken om je eigen nagelriem olie te maken.
Je kunt de balletjes in een flesje met grove glitters doen zodat deze beter mengen of bewaren voor een volgend project.

Advertenties

8 thoughts on “DIY Nagellakflesje legen

  1. hoe kun je goed zien of je flesje leeg is? bij mij zit er allemaal opgedroogde prut in waardoor ik niet goed kan zien hoe vol mijn flesje is. enig idee of ik ze beter weg kan gooien of zijn ze nog bruikaar?

    • Opgedroogde prut is waarschijnlijk niet meer te redden. Als hij dik en stroperig is kun je er wat thinner in doen. Je kunt hier speciale verdunner voor kopen, maar ook verfverdunner van de bouwmarkt kun je gebruiken.

Reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s