Manicure houdbaarheid tips

Elke maandag avond hebben mijn nagels het zwaar te voortduren. Tijdens mijn wekelijkse cursus goudsmeden ben ik aan het zagen, hameren, schuren en solderen. Een manicure overleeft zo’n avond niet, zou je zeggen toch?

Hier mijn tips voor het langer goed houden van je manicure!

Douchen, in bad gaan, afwassen en schoonmaken.

Voordat je met water in aanraking komt moet je manicure geheel droog zijn. Als de manicure al wél droog is maar nog niet uitgehard zal deze door het water gaan rimpelen als je je nagel stoot of er zelfs helemaal afkomen.
Als je in bad hebt gezeten of lang onder de douche gestaan hebt zijn de “oma-handen” een normale bijkomstigheid. Door al dat water worden je handen week en gaan ze rimpelen. Ook worden je nagels broos en slap en breken ze snel. Na het douche moet je dus extra voorzichtig zijn met je nagels. Als je nagellak draagt en je nagel klapt om , doordat hij slap is geworden van het water, kan er lucht onder de nagellak komen en zal deze sneller loslaten. Ook zal je nagellak na het douchen wat zachter geworden zijn en sneller chippen.
Vijl nooit je nagels na het douchen.
Als je lange nagels hebt, droog met een wattenstaafje onder je nagels. Je zult zien dat je nagels dan veel sneller in originele sterkte herstellen en dan zijn ze klaar voor eventueel vijlen. Smeer je handen na drogen royaal in met handcrème en/of nagelriem olie.

Afwassen en schoonmaken horen nou eenmaal bij het leven.
Mijn beste tip voor afwassen en schoonmaken is het gebruik van handschoenen, zo worden je handen niet week en je nagels broos. Pas op met stoten en hardhandig afwassen of in de hoekjes schoonmaken.
Was na het uittrekken van de handschoenen je handen met een milde zeep en smeer deze na het drogen goed in met handcrème en/of nagelriem olie.

Als je manicure dik is, veel laagjes, zal deze er eerder afgaan dan een manicure die maar uit één twee laagjes bestaat. Een dunne man manicure is flexibeler en geeft meer mee met het ombuigen van nagels. Ga je dus veel in aanraking komen met water, draag een zeer gepigmenteerde nagellak met enkel een basecoat, één laagje kleurlak en een goede topcoat.

Klussen
Velen zouden zeggen, draag geen nagellak! Maar ik doe dit juist wel. De nagellak is een soort van beschermlaagje voor mijn nagels. Ga ik per ongeluk met mijn schuurlatje of papiertje over mijn nagel tijdens het goudsmeden? Dan beschadig je je nagellak en niet je nagel zelf!
Natuurlijk zal je manicure een dagje klussen of verhuizen niet perfect overleven. Kies op zulke dagen niet voor een creamy nagellak. Als hier namelijk een duts in komt, stukje af of chip in zit zul je dit direct zien. Kies voor een glitter lak in een niet te opvallende kleur. Als hier een deukje in komt zul je dit minder zien en zal het lijken dat het bij glitters hoort. Wat je ook kunt doen is een nail art met meerdere kleuren, een drukke nail art. Dit zal de aandacht afleiden van de afwerking.
Na een dagje klussen voeg een nieuw laagje topcoat toe, dit zal gaatjes opvullen en de glans terug geven.
Vergeet niet je handen goed in te smeren.

Net als bij water raad ik ook nu aan niet te veel laagjes nagellak te dragen, als je je vinger stoot zal hier sneller iets af chippen. Draag wel zeker een goede topcoat.

Algemene tips

  • Heb je dunne nagels dan zal een manicure altijd sneller loslaten dan bij vrouwen met dikkere nagels. Zorg dus goed voor je nagels om de conditie hier van te verbeteren. Gebruik zoveel mogelijk keren per dag handcrème en smeer je nagelriemen in met speciale olie. Duw je nagelriemen regelmatig terug.
  • Vijl altijd je nagels in plaats van knippen.
  • Gebruik altijd een base- en topcoat.
  • Laat een manicure goed uitharden. Je kunt om dit proces te versnellen tegenwoordig allemaal handige accessoires kopen. Van een drogertje die lucht op je nagels blaast, speciale sneldrogende olie of een spray.
  • Pas op met het gebruiken van je nagels. Gebruik bijvoorbeeld in plaats van je nagel bij het openen van een blikje drinken eens een pen of schaartje. Kras geen oude sticker van een verpakking met je nagel maar met een pasje. Krab niet te hard als je jeukt, maar wrijf.

Mijn laatste en beste tip, laat al het handwerk lekker door je partner doen, huur een schoonmaakster in en koop een vaatwasser. Gegarandeerd dat jij een perfecte manicure zult hebben!

Bron foto 1, foto 2

Advertenties

5 thoughts on “Manicure houdbaarheid tips

  1. Whahaha, vooral de laatste tip zal ik onthouden en doorgeven!!

    Vraagje: speciale sneldrogende olie of een spray. Waar koop ik dat en van welk merk?

Reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s